İçeriğe geç

Çalışan Gebeler Anlatıyor

Çalışıyorsanız, gebeyseniz, haklarınızı bilmiyorsanız, bildiğiniz halde savunmakta güçlük çekiyorsanız yalnız değilsiniz!

Bilgi ve deneyimlerinizi bana gönderirseniz “Çalışan Gebeler Anlatıyor” sayfasında yayınlanacak olan tecrübelerinizden şu an sizin yaşadıklarınıza benzer şeyler yaşayan bir başka gebe faydalanabilecek ya da daha önce benzer şeyler yaşayıp çözüme ulaştırabilmiş bir gebenin yorumları herkes için bir yol gösterici olabilecek.

Bu paylaşımları gönderirken istemezseniz isminizi ya da şirketinizi paylaşmanıza gerek yok! Önemli olan deneyimlerimizi paylaşabilmek.

7 Yorum leave one →
  1. zorgebe permalink
    Mart 24, 2011 9:41 am

    Anne olmak ne büyük şeref, ne tatlı haz!
    insanın hevesini kursağında bırakan, anne olmanın mutluluğunu tam yaşayamadan iş yeri endişeleriyle gebeleri boğan zihniyetleri Allah ın adaletine havale ediyorum.
    ismini vermeyeceğim bir havaalanında danışma ve santral görevlisi olarak çalışıyorum. taşeron şirket olarak kuruma hizmet veriyoruz..güyaaaa haklarımız devlet tarafından belirleniyor. 3.ayıma kadar müdürüme ben hamileyim deme cesaretini gösteremedim..az çok alacağım cevabı biliyordum. ee..ben ne yapayım? benden ne istiyorsun..işte bu cümleleri duyma ve kırılma korkum yüzünden bu hassas dönemimde kimseyle polemiğe girmek istemediğim için sessiz kaldım. şirket yetkilime bilgi verdim bu arada, o bana işten çıkarılmak gibi bir korkum varsa gereksiz yere endişe ettiğimi söyledi, ancak iş yerinin benim durumumla ilgili bana ne kadar hoşgörüyle yaklaşacağını o da kestiremiyordu..24/48 lik vardiyada çalışıyordum ve doktorum sık sık dinlenmemi ayaklarımı uzatmamı söylüyordu..gebeliğim ilerleyince şirket yetkilime havale ettim işi.aslında kendim yüz yüze bu konuyu konusmak istiyordum, yasal haklarımı biliyordum ancak sözleşmedeki bir madde beni düşündürüyordu.”iş verenin işini aksamadan” hersey yapılabilirdi, yani hersey iş verenin vicdanına kalmıstı..müdürümüz durumumu öğrendi ve beklediğim tepki aynen geldi..eeee ne yapacağız. işini aksatamaz, santrale kim bakacak, onu gündüze alamam..bla..bla.. neyseki şirket şefim bizim düşündüğümüz bir çözümü sundu müdüre.bir dinlenme odası istedi, ve uçak saatlerinin dışında santrali o odaya yönlendirerek benim daha rahat çalışmam için izin istedi. şimdilik yok demediler. ve beni, yerime birini bulunca gündüze çekeceğini söylemiş. işler ağırdan alınıyor burada ne yazık ki, çözümler zorla söke söke biz sunarsak gerçekleşiyor.yoksa kimsenin umurunda deil..Allah tüm zorda olan ve çalışmak zorunda olan annelere yardım etsin.sevgiler..

Trackbacks

  1. Süt izni hareketi! «
  2. Doğum iznine nasıl ayrıldım? «
  3. Emzirme Reformu «
  4. İşte Emzirme Reformu bu yüzden gerekli « Blogcu Anne
  5. Emzirme Haftası Etkinlikleri « Blogcu Anne
  6. Çalışan Annenin ödediği bedel | çocuklaHayat

Yorum bırakın